dinsdag 11 juli 2017

1000 MEMBERS MATCH OP HET SPUI BOEZEM

Verleden zondag nog eens naar het Spui Boezem geweest ,waar de koppelwedstrijd van 1000 Members Match een evenement van de vrije vissers Nederland van  Geert Pakvis .


Deze koppelwedstrijd had ik samen gevist met Alain Claeys .Bij de trekking van de nummers kwam voor ons het nr 14 uit de bus.
Bij het opstellen van onze spullen hadden we beslist om 3 plekken te maken.15 ,30 en 40 m. 


We hadden als voer een mix gekozen op basis van vismeel, en als aas pieren,casters en dode maden.Bij de start van de wedstrijd begonnen we ieder een plek aan te voeren met een grote korf waar we als aas veel pieren en casters  in staken.


Terwijl ik de 40 m plaats bleef bevissen en redelijk goed aas bijzetten ging Alain ook de plek kort bij aanvoeren met de bedoeling dat daar het laatste uur nog wat vis te vangen.Maar het zag er al snel na uit dat het een zeer moeilijke visserij ging worden.De eerste uren bleef het zo ver wij konden zien rustig , langs ons werd er na een uur de eerste brasems gevangen en de plek daar langs ook ,bij ons bleef het rustig de eerste 3 uur totaal geen beet. Gelukkig kregen we dan bezoek van de schaapjes .Ik besloot om nog eens een poging door de grote pot te gebruiken en nog eens goed wat aas te voorzien. en dat bleek te helpen na een enkel minuten


Kreeg ik mijn eerste aanbeet ,en onmiddellijk een mooie brasem,Van af toen begonnen we regelmatig vis te vangen,ondertussen was Alain ook op de 30 m plek wat beet te krijgen en ook regelmatig vis te vangen.Op een bepaalde tijd vingen we gelijk vis op de 30 m en de 40 m plek en dit enkel keren. we hadden ondervonden dat we met een langer onderlijn mooier beten krijgen die mooi door gingen.We visde met onderlijnen van 16/00 en een haak 10 met de worm.De 2 de helft werd voor ons veel beter dan de 1 ste helft  van de wedstrijd.
Wij samen hadden 20 mooie brasem dat ons toch nog een tweede plaats in onze sector bezorgde en dit met een gewicht van toch nog 46820 gr.
Voor de VGB vissers was het deze keer niet zo goed we gingen met 4 koppels onderuit.Allen wij en het koppel vd Ende_Smits  deden mee,andere koppels verkeerde beslissing omtrent voer denken wij.

Hier de6 eerste van de uitslag
*************************

1  ste   Groot Bergwerf    58720 gr
2 de     Pansier Hermsen  55830 gr
3 de     Wensveen Blokland  33940gr
4 de     Peeters Claeys          46820 gr
5 de     Vermeulen Buyteart  40600 gr
6 de     Smits vd Ende           29900

 Er is meer dan 650 kg aan vis gevangen. Volgende wedstrijd die we gaan samen vissen is een koppelwedstrijd op het Ketelmeer in augustus en dat wordt dan ook nog een nachtwedstrijd .
Geen opmerkingen: