donderdag 13 december 2018

***** WINTERTIJD is VOORNTIJD *****

Nu de dagen koud ,nat en kort zijn is de tijd voor de dikke en mooie voorns weer aangekomen.Dan zoeken we weer de havens en de diepe stroken van het kanaal op .Vandaag was voor mijn het Juliana kanaal nog eens aan de beurt.Een diep kanaal met nogal scheepvaart  5 minuutje van mijn deur vlak over de Nederlandse grens.
 Ik had nog eens gekozen voor het stuk aan de sporthal bij Urmond .Hier heb je dan ook de auto vlak achter je staan.Normaal vis ik hier veel met de vaste hengel maar nu had ik toch gekozen voor de feeder een 11 ft is hier dan meer dan genoeg ,je hoeft hier toch gene verre afstanden te halen.Op een afstand van 20 m had ik hier een vlak en gelijke bodem .Moest enkel oppassen bij het inhalen voor de dikke stenen die daar liggen.

Nu in deze tijd van het jaar heb je ook niet veel nodig voer,dikke maden,kleine maden wat hennep en casters meer heb je niet nodig nu
Nu dat ik na zoveel jaren met de voeders van Geers heb gevist ben ik nu overgestapt naar de voeders van Evezet en dat bevalt me zeer goed .


Deze keer had ik voor een vaste montage gekozen in de plaats van een schuivende montage in mijn ogen beter bij een voornvisserij.
 je krijgt nu ook een hele andere aanbeet dan bij een brasem
Bij het begin had ik voor een gesloten voerkorf gekozen zodat ik zeker was dat ik ommiddellijk wat voer op mijn plek lag zeker bij dat diep water,voerkorfje van 30of 40 gr was voldoende enkel bij het sassen van de boten ging het rollen maar dat kan juist goed zijn.Na een kwartier kreeg ik toch al mijn eerste aanbeet die ik niet verzilverde,had me ook nog niet aan verwacht.







Terug mijn korfje vullen met enkel casters,hemp en kleine maden  








Het duurde dan ook niet lang of de eerste vissen kwamen snel aan.
 Het juliana kanaal is ook gekend om zijn mooie voorns ,het is geen gemakkelijk kanaal het kan er soms snel stromen en na alle kanten trekken en dan het zakken en opkomen van het water er nog gesproken maar dat moet je er maar bijnemen.



 Bij een voornvisserij maak ik veel gebruik van scherpe en kleine haken zeker in de winter,
De Gamakatsu A1-Hard LS_1100NS 
hoort daar zeker bij






Kon na maten toch regelmatig voorns vangen enkel als er schepen over je voer kwamen viel ik dan een tijdje stil .
Er kunnen dan ook redelijke schepen door komen gelukkig is het een zeer diep kanaal .Na maten dat de beten weg vielen gebruikte ik  leem om mijn voer wat armer te maken en dan ook wat wolkend werd wat dan ommiddellijk enkel beten en natuurlijk ook vis op bracht.

Na een sessie van bijna 4 uur en het zonneke trok weg werd het toch wat te koud was ook enkel graadje boven nul maar.
Was het tijd om te stoppen met toch een 20 tal voorns op de teller.
Het was weer een geslaagde vissessie .
 Dit met de voeders van EVEZET