donderdag 27 december 2018

**** wintervoorns in de bunkerhaven in Maasbracht *****

Zoals  bij mij een  traditie is om op kerstdag ergens een hengeltje uit te gooien,had ik dit jaar gekozen voor naar de bunkerhaven in Maasbracht te trekken.Lekker tussen de boten was het dan weer lekker genieten.deze keer had ik dan weer gekozen voor de feeder hengel.


Had op een 25 m een mooie gelijke bodem gevonden waar ik weinig last had van mosselen en vast hangen .Ik had 2 feeders opgebouwd ene met een vaste montage en ene met een losse montage .Voor het voerkorfje had ik gekozen voor een gaaskorf 30 gr en ene dichte voer korf ook 30 gr 

 Hier had ik een diepte van 12 tellen en verwachten hier vandaag dan ook geen scheepvaart dus ook weinig sassen van de sluizen hier.


Schuivende Montage met gesloten
           voerkorf








      Vaste Montage met open gaaskorf






Bij het maken van mijn voer had ik deze keer gekozen voor,
      1 deel Team Spirit WK Feedermix met 2 delen Team Spirit 
      Voorn dit met gebranden hennep en coriander 
Dit allemaal van Evezet.

 Bij het opstarten van mijn vissessie bracht ik eerst enkel korfjes met veel casters en gekiemde hennep  .Daarna bracht ik om de 5 minuten een kleine korfje met kleine maden casters en hennep in.
Na een kwartier kreeg ik dan ook mijn eerste aanbeet.


Zo kwam er ook snel de eerste voorns binnen dit op een caster en enkel kleine maden op een haakje van 18 .Maar het was maar met tussen pauzes dat je  voorns kon vangen.Het was dan ook maar 2tot 4 voorns vangen en dan was het weer iets wachten,maar wel nog regelmatig alles weg of platte maden of caster .



Bij het feederen op de voorn kiest ik bijna altijd voor een korte onderlijn van 10/00 en een haakje van 18 meestal verkies ik de haakje van Gamakatsu ,
A1-Hard.

Bij het vissen met een schuivende montage kreeg ik veel beten maar kon ze niet zo snel verzilveren ,
Door het omschakelen naar de vaste montage werd het gewoon veel beter.Toch bleef de vis niet constant op je voerplek.


Maar toen was er onraad achter mij, er kwam ene visser met zijn boot me bijna een uur lastig viel met zijn boot, om die daar te water te laten, juist dat er nergens meer plaats was.Het lawaai van het toe slaan van de deuren van zijn auto deed de beten en vangen heel weg vallen.Tja van je collages vissers moet je hebben.Een maal dat die weg was bleef het nog een tijdje zeer stil.

Tot ik mijn voer wat ging aanpassen met meer leem, waar door het  meer  wolkte ,en dat brachte de vis weer snel op mijn voerplek.
Het bracht ook weer mooie voorns op waar onder enkel blieken.
Deze aanpak bracht me nog een hele mooie visdag op met veel vis.

 Dit met medewerking van;
**********************
De leem van Didier Rietrace   www.visleem.com

                     

 Voer van EVEZET FISHING