maandag 27 februari 2017

****DAGJE ZEEKANAAL Gent -Terneuzen bij LANGEBRUGGE******



Na enkele weken van niet meer te vissen door het koude weer en de opendeurdagen.  kreeg ik toch weer kriebels om een dagje  te gaan feederen. Ik had gekozen om na het zeekanaal te gaan in de buurt van Langebrugge ,dit water wat zeer diep en heeft verschillende talus. In de winter is het meestal moeilijker om een mooi netje vis te vangen dan in de zomer maanden. Ik hou wel van een uitdaging en ga dan vandaag ook proberen om een paar vissen te vangen terwijl de temperatuur rond de 8 graden en een stevige wind over het kanaal.

Ik wil vandaag mijn voerplek zo compact mogelijk houden en daarom ga ik met gevlochten lijn vissen met een kortere voorslag (4 meter). De reden hiervoor is omdat de aanbeten niet zo explosief zijn dan in de zomer. Nu heb ik minder rek in mijn lijn en zijn aanbeten beter zichtbaar, maar heb ik toch nog wat rek in de lijn voor het drillen van een vis. Dat is ook wel nodig vandaag, want ik heb met 12/100ste lijn en een haakje 18 gevist. Als feeder heb ik gekozen voor een Preston met een parabolische actie en een gevoelige 2 oz feeder top. Vandaag heb ik met een free running systeem gevist om dan ook de voorzichtigste aanbeten te kunnen waarnemen. Ik gebruik in de winter altijd iets dunnere nylon en kleinere haken dan in de zomer maanden. Het voer heb ik iets natter gemaakt dan gebruikelijk om op diep water geen te groot voerkolom te maken. Ik had gekozen voor Dender Orange met feeder black van Verpa-Geers 

. Bruin voer gebruik ik als het water troebel is en zwart voer als het water helder is. Dit voer heeft een fijne structuur om de aanwezige vissen niet te snel te verzadigen.
Bij aankomst heb ik eerst goed gepeild om er zeker van te zijn dat ik op het diepste gedeelte van het kanaal vis. Na meerdere worpen te hebben gedaan was ik tot de conclusie gekomen dat de te bevissen afstand voor vandaag 60 meter gaat worden.


Casters en dode maden heb ik zo nu en dan met een niet te grote korf gevoerd. Eerst een korf met een paar casters en wat dode pinkies en na 10 minuten een korf met schoon (zonder aas) voer en deze aanpak heb ik de hele vis sessie aangehouden. Als haakaas heb ik een tweetal dode dikke maden aan een haakje G1 102 maat 18 gebruikt. Vandaag was dit de juiste keuze.

Ik heb toch een hele tijd moeten wachten voordat ik mijn eerst beet kreeg en dat was goed voor de eerste brasem. Maar toen was het weer even stil op mijn visplaats ,toen verkoos ik om mijn onderlijn van 80 cm  te verlengen naar 1,2 meter en kreeg daarna ook een paar hele mooie aanbeten.die ik dan ook weer kon verzilveren. Door de langere onderlijn heeft het haakaas iets langer werk om af te zinken naar de bodem en dat heeft vandaag een paar vissen dan ook over de streep getrokken om te bijten.
Als ik in deze tijd van het jaar dan enkele   brasems kan vangen, dan haal ik hier meer voldoening uit dan bv. een net met vis te vangen in de zomer.
Door vandaag veel geduld te hebben en niet te veel te voeren heb ik toch heel mooi gevist voor een winterse dag.