zaterdag 29 juni 2013

Belgie 6 de naar de eerste dag

De eerste rusultaten van de eerste dag van het Euopees Kampioenschap zoutwatervissen zijn binnen.
Dit kampioenschap wordt gehouden in de buurt van Novi Sad ( Sorvie )
Belgie staat na de eerste dag op een zesde plaats .Het podium is nog altijd in zicht.

Hongarye staat na de eerste dag met 22 p op de eerste plaats
    2         Polen                  27 p
    3         Frankrijk             33 p
    4         Duitsland            36 p
    5         Italie                   37,5 p
    6         Belgie                 38 p
    7         Engeland            47 p
    8         Slovakije            48 p
    9         Servie                 49 p
   10        Rusland               52,5 p






Geers Lokaas nieuwsbericht

Dat Geers Lokaas vorig jaar door Geert Pakvis is overgenomen is wel in de media vermeld, maar nog niet algemeen bekend. Geers is de naam van de oprichter die meer dan 50 jaar met ziel en zaligheid in de hengelsport actief is geweest. Voornamelijk met lokaas en voer. Of het nu een licht voertje voor voorntjes of een zwaar voer voor Brasem gaat alle soorten zitten in het pakket. Deze kennis en ervaring is bij Geert Pakvis terecht gekomen 
De fabriek voor productie van het Gamma Geers lokazen is in zijn geheel naar de reeds bestaande fabriek van Verpa verplaats. Daardoor is nu de productie van Verpa - Geers onder een dak gekomen. Ook worden bij Verpa-Geers voer van diverse groothandels gemengd en verpakt.
Geert heeft een aantal wedstrijdvissers onder contract die aan de kwaliteit en ontwikkelingen van nieuwe samenstellingen werken. Zo ook heeft Bert van Gerven die al meer dan 15 jaar aan Geers Lokaas is verbonden zich bereid gevonden zijn ervaring met Verpa-Geers te delen.

Bert aan de slag met Absolute
Er was Bert te horen gekomen dat Absolute, het voer dat Bert gebruikte tijdens de wedstijden waarmee hij 2 wereldrecords op zijn naam heeft geschreven, niet meer is zoals het was. Bert is direct met Geert en de mensen in de fabriek aan de slag gegaan en heeft alle ingrediƫnten persoonlijk gecontroleerd op kwaliteit en versheid.
Toen die voor 100% zijn goedkeuring hadden zijn ze aan de slag gegaan.De nieuwe- en oude mixen zijn met elkaar vergeleken en daar zit geen enkel verschil in. Ook heeft hij testen gedaan om te kijken of het voer haar eigenschappen heeft zoals het moet zijn. Stevig en goed op de stek blijven om de grotere vissen te lokken.


De eigenschappen zijn nog precies hetzelfde

Absolute is dermate goed geschikt als er veel grote vis is te verwachten en is daarnaast een zeer neutraal basisvoer dat voor elke toevoeging van reuk en smaakstoffen is te gebruiken. Ook casters, wormen zijn  goed naar de visplaats te brengen omdat het een goede kleefkracht heeft. Zowel met de feeder als met de vaste stok heeft het voer zichzelf bewezen.
Ook om het te mengen met andere soorten is absolute uitermate goed geschikt omdat er meestal tegen het einde van de wedstrijd grotere vissen gevangen moeten worden.  De verhouding hangt af van de diepte, de stroming en de te verwachten vis. Ook het bevochtigen is heel belangrijk.
Als Bert het puur gebruikt maakt hij het de avond van te voren vochtig en de volgende dag gaat het door de befaamde voermixermengermolen. Als je die niet voor handen hebt, bereik je met 2x zeven hetzelfde resultaat. Als het daaruit komt is het zo luchtig dat succes bijna is verzekerd.


Even de voermolen in en het voer is gereed voor gebruik
Ook wil Bert nog een ervaring met de gebruikers van Absolute delen. Als hij op een ondiep stilstaand water gaat vissen gebruikt hij 300 gr kokos of noten meel dat hij 1 dag van te voren in de week zet geheel onder water. Dat gebruikt hij dan als basis om het voer op punt te stellen, zeer goed als er kleinere brasem en bliek is te vangen.
Mochten er toch nog vissers zijn die vragen hebben over het gebruik van Geers lokazen kunnen deze stellen aan bertvangerven@ziggo.nl  0650224107 en hij zal deze persoonlijk beantwoorden.


Terug