woensdag 2 november 2011

Julianakanaal in Nederland

Het Julianakanaal begint bij Maastricht om precies te zijn bij de stuw van Borgharen en eindigt 36 km verderop bij Maasbracht waar het weer een wordt met de maas,Er is zeer veel scheepvaart alle scheepvaart die van of naar Belgie op weg is vaart via die kanaal naar het noorden of het zuiden.

 Belangrijk om te weten is dat het kanaal aan beide zijden begint met een sluis. Doordat de schepen constant op deze manier in en uitgelaten worden is het water constant in beweging.Het kan zomaar zijn dat de hoogte van het waterniveau in 10 seconden 30 cm daalt of stijgt.Hou hier dus zeker rekening mee


Rene Peeters van het Geers Team ;kenner bij uitstek van dit water

Het julianakanaal in Roosteren

Het Materiaal                                                                                 
Wat neem je mee naar het Julianakanaal ,Op het stuk bij Roosteren heb je aan 5 delen lijn genoch maar ik verkies 6 delen lijn ,De keuze van de juiste dobber is afhankelik van de stroming en /of winddie over het kanaal staat, ik gebruik dobbers vanaf 1 gr tot 5 gr. als hooflijn verkies ik een 10 en onderlijn 8,De dobbers heb ik uitgelood met een druppellood tussen twee loodjes en onderaan 2 tot 3 verklikkerloodjes.Het druppellood plaats ik op 20 tot30 cm boven het verklikkersloodjes,Als haak gebruik je een maatje tussen 16 en 22 . Ik gebruik meestal een 18 omdat je hier regelmatig zeer mooie voorns vangt .                                                                                                                                           

De bodem van het kanaal bestaat uit een laag van grotere en kleinere basaltblokken.De vis aast het liefst op plaatsen waar even geen stenen liggen.Het is dus een zaak om tijdens het uitloden naar een plek te zoeken waar er geen stenen liggen ,het kunne stukjes zijn van 20 tot 30 cm ,Dus het uitloden is van groot belang,Bij het voeren is ook belangrijk dat de stroming op dat ogenblik niet te er is .        

Het voeder                                                                                                                      
Ik verkies voor 2kg Dender zwart,1kg Bream Extra Silver  ,1 kg Roach Natural,300gr speciaal hennep,1,5 verse duivenmest en leem dit met maden en kasters ,en dan regelmatig maden en kasters bijschieten als er bijna geen stroming is ,regelmatig wat voeder met kaster bij cuppen zeer belangrijk,  
Dit zijn enkele bonusvissen

Dit is het resultaat van een middagje vissen op het julianakanaal in Roosteren