dinsdag 2 mei 2017

****** Kinrooi De hengelsportvriendelijkste gemeente van Vlaanderen *********

Een warm pleidooi voor mijn eigen Kinrooi als dé hengelsportvriendelijkste gemeente van Vlaanderen.
In Kinrooi krijgt de hengelsport, in tegenstelling tot in tal van andere plaatsen, de ondersteuning inzake faciliteiten die nodig is om ten volle te kunnen genieten van de waterkant. Wat ben je namelijk met de prachtige aanblik van de grootste grindplas die ons land rijk is, als ze nauwelijks toegankelijk is? Op de

 Steenberg, het grote schiereiland in de Geistinger grindplas, kunnen vissers die zijn aangesloten bij de Maasvissers, stapvoets met de auto tot aan de stek rijden. Ook aan de oevers aan Boterakker (parallel met het nieuwe Agropolis Park) zijn er bij de herinrichting een aantal parkeerplaatsen voorzien, zodat vissers op wandelafstand hun wagen kunnen parkeren.  Tijdens wedstrijden kan deze Boterakker zelfs binnendijks




  
(zomerdijk) met de auto worden gebruikt, zodat de auto kan worden geparkeerd aan de stek.


Bij de herinrichting van deze immense grindplas is er rekening gehouden met de wensen van de Maasvissers inzake diepteverloop van deze oever. Een ideaal diepteverloop voor zowel vaste stok als feedervisserij is het gevolg.
Het beheer van de Steenberg en Boterakker valt al sinds 2000 onder de verantwoordelijkheid van De Maasvissers. Daarmee is Kinrooi met recht en reden een absolute voortrekker inzake medebeheer van hengelwater door vissers. Een win-win situatie waarvan er door beide partijen enkel maar vruchten worden geplukt.
Paul Verlinden is als Belgisch kampioen en vice Belgisch kampioen feeder 2 maal in de top 3 geëindigd als Sportpersoonlijkheid van het jaar in Kinrooi, een blijk van waardering voor de hengelsport. Bovendien werd het promotiefilmpje SV-TV van het BK integraal vertoond op de kampioenenhulde, afgelopen winter. Deze blijk van waardering merkten de vissers ook door de aanwezigheid van heel wat gemeenteraadsleden, schepenen en de burgemeester op het BK feeder in 2016. Diezelfde burgemeester tekent trouwens elk jaar present als toeschouwer op 1 à 2 (jeugd)wedstrijden.


Wij ervaren als hengelaars een gezonde samenwerking op basis van onderling vertrouwen. Toekomstgericht zal deze relatie nog resulteren in een verdere bloei en groei van onze hengelsport. Ik denk in de eerste plaats aan een opwaardering van onze opslagruimte en aanpalend afdak op de Steenberg, en op een ondersteuning vanuit de gemeente bij een volgend groot event (BK of misschien zelfs WK?) die veel verder gaat dan het aanleveren van vlaggenmasten.


Het mag duidelijk zijn dat inzake erkenning van hengelsport de gemeente Kinrooi weinig tot niets te leren heeft van andere Vlaamse gemeenten. Sterker nog: ik nodig graag anderen uit om een keer te komen kijken naar hoe het er bij ons aan toe gaat.


Kinrooi: dé hengelsportvriendelijkste gemeente van Vlaanderen!!!


http://www.sportvisserijvlaanderen.be/nomineer-de-visvrien…/

 Een prachtig pleidooi van Mark Hoedemakers om op Kinrooi te stemmen als dé visvriendelijkste gemeente van Vlaanderen!
Allemaal een mail sturen naar gio.vanhooren@sportvisserijvlaanderen.be

Geen opmerkingen: