zondag 17 april 2016

Beker van Vlaanderen Feeder 2016: 91 deelnemers

Op zondag 24 april starten de wedstrijden voor de Beker van Vlaanderen Feeder.
Er wordt gevist over 5 wedstrijden, waarvan de 4 beste wedstrijden meetellen voor de einduitslag.
Wanneer en waar wordt er gevist:
Zondag 24 april: watersportbaan Gent (kant van de chalet).
Adres lokaal: Chalet The Club Noorderlaan 9000 Gent
Zondag 22 mei: kanaal Willebroek sectoren Tisselt - hoogspanning en Kapellen).
Zondag 21 augustus: Hoge vaart Ieper.
Zondag 16 oktober: kanaal Gent Terneuzen (sectoren: paaltjes, huisjes en koeltoren).
Zondag 6 november: kanaal Willebroek (sectoren Zemst, Humbeek).



Via de volgende link op je op de deelnemerslijst: deelnemerslijst BvV Feeder 2016





nen jullie een samenvatting van de belangrijke punten van de laatste versie van het FIPSed reglement feeder, dat een visser moet kennen, terug vinden.
Groeten,
Pascal
Samenvatting FIPSed reglement feeder (versie nov 2015)
- De hoeveelheid voeders (allemaal door mekaar) zullen gemeten worden klaar voor gebruik (bevochtigd en gezeefd) en niet aangestampt inbegrepen leem (aarde), kiezel, maïs, tarwe, hennepzaad, enz. of alle andere niet toxische stoffen voor planten en watermilieu, bepaald tot de hoeveelheid van 12 liter. Het gebruik van pellets, boilies of alle andere samengevoegde voeders is verboden, zowel om te voederen of de haak te beazen.
- De hoeveelheden lokazen zullen samen gemeten worden - voor dit kampioenschap is vastgelegd op 2,50 liter waarvan 0,50 liter maximaal waterlarven en/of muggenlarven.
- Grote vers de vase voor aan de haak zullen liefst in een FIPSed doos aangeboden worden(1 portie = +-40 gr), anders in het water.
- De visser is verplicht alle hoeveelheden aas en voeder dat hij zou gebruiken ter controle aan te bieden.
Alle aas – ook de muggenlarven - bestemd om te voederen moet in maatemmers en ‘officiële maatdozen” aangeboden worden.
De dozen moeten gesloten zijn zonder enig hulpmiddel gepresenteerd worden (voorbeeld: plakband om de doos gesloten te houden is verboden).
De visser die niet in bezit van zijn eigen maatemmers en officiële maatdozen is, zal 1 strafpunt bij het klassering in hun sector krijgen.
- Gedurende de periode tussen de controle van het aas en het lokvoeder en het zwaar voederen is het gebruik van de verstuiver enkel toegestaan voor het plakken en bewaren van het aas.
Voor de lokvoeders en de grondstoffen, na de controle, en tot aan het zwaar voederen is het verboden ze opnieuw te bevochtigen met water of andere vloeistof (type additief) op gelijk welke manier (hand, verstuiver, spons, doosje, enz.). Na het zwaar voederen zal de verstuiver enkel toegelaten zijn om de voeders en de grondstoffen opnieuw in goede staat te brengen.
Het zeven van het voeder (met zeef, leefnet, schepnet of wat ook) evenals het omroeren (met mixer) is verboden na de controle.
- De deelnemers moeten de toegestane maat van de vissen elke keer als dit nodig is respecteren. De vissen zullen bewaard worden in een leefnet met kleine mazen. De mazen mogen niet groter dan 10 mm op 10 mm zijn. Het leefnet moet minimaal een diameter van 40 cm hebben voor ronde leefnetten of een diagonale doormeter van 50 cm voor rechthoekige. De minimale lengte bedraagt 3.50 m, waarvan ten minste 1.5 m in het water moet hangen gedurende de ganse wedstrijd. Geen enkele andere bewaarmethode is toegelaten. De deelnemer, die verminkte vis ter weging aanbiedt, zal bestraft worden.
D.w.z. dat de hele kleine vissen moeten ook in het leefnet geplaatst worden.
- De samenstelling van de voeders moet van natuurlijke origine zijn. Producten van metalen origine zijn verboden. Kunstaas, wat ook de materie mag zijn (piepschuim, rubber, spons , enz.)
zoals kunstmaden, namaak motlarven, muggenlarven, namaak wormen, enz. is verboden. Zijn ook verboden: lepels, kunstvliegen, dode of levende vissen (of delen van vissen), alle andere dierlijk aas zoals kikkers en viseieren (kuit).
- Enkel enkelvoudige haken zijn toegelaten met een maximale opening tussen haakpunt en steel van 7 mm (nr.10). Het aas bestemd voor de haak mag niet samengebonden maar moet op de haak geplaatst worden. Zijn verboden: broodkruim, deegwaren, samenvoegen van pellets, bol, voederbol of gekleefd aas, enz.). Onvrijwillig haken van een vis is – zelfs niet in de bek - is toegelaten. Vrijwillig harpoeneren is verboden.
- Het gebruik van een hoofdtelefoon of walkie talkie is tijdens de wedstrijd verboden.
- Als een gehaakte vis zwemt in een andere montage, moet in het water teruggeplaatst worden en telt niet mee.
- In geval van lijnbreuk moet het gebruikte type montage de vis toelaten om zich makkelijk te bevrijden van de feeder. De feederkorf waarvan de maximale grootte 5 cm diameter en 7 cm lengte heeft, moet een vrijloop montage zijn of op een vaste stopper op de lijn. Het is verboden een stopper of vertrager (voorbeeld silicone) tussen molen en voederkorf te plaatsen. De montage moeten voorzien zijn van een “voorslag” om in geval van breuk lijnverlies bij het inwerpen te vermijden.
Het gebruik van de “method feeder” is verboden.
De onderlijn : de afstand tussen de haak en de voerkorf moet minimaal 50 cm zijn.
- De vissers mogen zoveel hengels optuigen als ze zelf willen maar mogen slechts met één hengel vissen, deze moet verplicht uitgerust zijn met een korf en een molen, d.w.z. dat je niet mag met een lood vissen.
- De reservehengels mogen niet beaasd zijn en de korven moeten leeg blijven. Een tweede hengel mag slechts beaasd worden als de eerste hengel uit het water is en opzij gelegd is.
- Deze mogen echter pas te water gelaten worden nadat de gevangen vis in het leefnet is gezet.
- De visser mag alleen met een peillood de diepte v/h water meten (dus niet met een korf)
- De visser moet zijn lijn "werpen".
- De leefnet zal pas na de controle in het water geplaatst worden.
- Zwaar voederen mag enkel met een korf gebeuren, tijdens het zwaar voederen mag ook geen onderlijnen gemonteerd zijn.
Voederen met de hand, katapult, voederpot of eender welk hulptuig is formeel verboden.
Opmerkingen:
- Hieronder is ook van toepassing hier in Vlaanderen :
- De visser moet zijn lijn “werpen”, de minimale “werpafstand” is 15 meter.(afstand tussen de korf en de top v/h hengel gemeten)
- Snoek en snoekbaars onmiddellijk in het water terugzetten.
- Na de controle zal de visser zijn plaats kunnen verlaten slechts na zijn buren verwittigd te hebben.
- Vanaf het zwaar voederen zal de visser zijn hengel niet onbeheerd gelaten worden. Als een vis met een onbeheerd hengel gevangen is, de vis telt niet mee en moet in het water terugzetten.

Geen opmerkingen: